Verf

U kunt bij ons terecht voor een standaard muurverf maar ook het traditionele engelse krijtverf van Farrow&Ball is bij ons verkrijgbaar.

Lees meer...

Behang

Onze collectie bestaat uit meer dan 300 boeken van alle bekende merken zoals Eijffinger, Hooked on Walls

Lees meer...

Zonwering Binnen

Op het gebied van zonwering hebben wij een enorm aanbod in rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen of shutters.

Lees meer...

Vloeren

Wij bieden u het beste in harde en zachte vloeren of u nu kiest voor PVC, laminaat, tapijt of vinyl. 

Lees meer...

Gordijnen

Met ons eigen premium private label Look zijn we erin geslaagd om werkelijk een prachtig concept gordijnstalen te presenteren

Lees meer...

Zonwering Buiten

Buiten genieten met een zonnescherm van een goed beschermde plek

Lees meer...

Behang

Onze collectie bestaat uit meer dan 300 boeken van alle bekende merken zoals Eijffinger, Hooked on Walls

Onze collectie bestaat uit meer dan 300 boeken van alle bekende merken zoals Eijffinger, Hooked on Walls waar wij zelfs een shop in shop concept in de winkel hebben staan. Ook van alle merken is er een selectie voorraadbehang dat maandelijks door onze specialisten wordt aangevuld met de nieuwste trends. U kunt rustig zelf rondkijken , maar ook kunnen wij een professionele stylist inschakelen voor een inrichtingsontwerp.

 

De geschiedenis van behang, soorten en stijlen behang.

Behang

 

Wat is behangen. Behangen is niets anders dan op de muur behang aanbrengen. Door eerst de behangbanen op de juiste lengte af te knippen en daarna goed in te smeren met behangplaksel, kunt u de banen daarna tegen de muren plakken. Door gebruik van een schietlood, kunt u de eerste behangbaan goed recht plakken en de volgende banen er netjes tegenaan plakken. Om de naden goed aan te laten sluiten kunt u een nadenrolletje gebruiken.

 

 

 

De geschiedenis van behang

 

Men begon in Europa tijdens de middeleeuwen met wandtapijten aan de muren te hangen. Door gebruik van typische motieven op de tapijten bleef de oosterse afkomst van het behang duidelijk herkenbaar. Aan het einde van de zestiende eeuw ging Lodewijk XIV het bedrukken van stoffen verbieden om de Franse zijde industrie te beschermen. Het bedrukken van papier mocht nog wel, en tegenwoordig wordt behang nog steeds gemaakt van papier. Rond 1835 werden de rollen behang op de markt gebracht. De drukke motieven op het behang verdwenen, maar tegenwoordig is behang weer te verkrijgen zowel met als zonder motief.

 

 

 

Handige hulpmiddelen voor bij het behangen

 

Om het behangen makkelijker te maken zijn er een aantal handige hulpmiddelen die u bij het behangen kunt gebruiken, zoals een behangtafel, behanglijmborstel, scherpe schaar, behangspatel voor het behang glad strijken op de muur, mes of afbreekmesje en een nadenrolletje om de naden mooi strak tegen mekaar te laten plakken.

 

 

 

Symbolen op de verpakking van behang

 

Op de verpakkingen van behang staan altijd symbolen afgebeeld, die geven informatie over de eigenschappen van het betreffende behang. Let bij het kopen van behang altijd erop dat de productienummers op alle rollen behang hetzelfde zijn, dan voorkomt u dat er mogelijk een klein kleurverschil aanwezig kan zijn.

 

 

 

Tips voor een goed resultaat

 

1. Plak het behang van licht naar donker
2. Voorkom scheef plakken door gebruik van een loodlijntje
3. Begin met plakken van het behang vanuit de loodlijn en niet vanuit de hoek
4. Verdeel de 10 cm extra per baan behang over 5 cm boven en 5 cm onder

 

 

 

 

 

5. Druk het behang van boven naar beneden aan met een schone borstel, u verwijdert dan de eventuele luchtbellen
6. De overige 5 cm boven en onder kunt u afknippen of afsnijden
7. En als laatste laat het behang goed drogen, doe hierbij niet de verwarming extra hoog of de deur open, want door de ongelijke verdeling van de warmte kunnen sommige banen gaan uitzetten of krimpen.

 

 

 

Soorten Behang

 

Papierbehang

Papierbehang is een goedkopere behangsoort dat veel wordt gebruikt. Het behang van papier staat garant voor mooie en heldere kleuren. Een nadeel van behang van papier is dat het niet slijtvast is, een voordeel is dan weer dat het dikkere papierbehang makkelijk te verwerken is. Papierbehang is te verkrijgen in verschillende stijlen en structuren.

 

 

 

 

Vinylbehang

Bij vinylbehang bestaat de toplaag of het gehele behang uit vinyl. Vinylbehang is redelijk duur, zeker wanneer je het vergelijkt met papierbehang. Het voordeel van vinylbehang is dat het veel steviger en gemakkelijker schoon te houden is dan papierbehang. Ook gaat vinylbehang langer mee dan papierbehang.

 

 

 

 

Acrylbehang

Bij acrylbehang is er gebruik gemaakt van acrylaatverf. Door gebruik van acrylaatverf kan er reliëf op het behang aangebracht worden. Het voordeel is dat dit behang minder snel zal verkleuren, tevens is het goed voor het milieu. Met acrylbehang ben je groen bezig.

 

 

 

 

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een relatief nieuw behangsoort. Glasvezelbehang bestaat uit fijne glasvezels die op een speciale manier worden geweven en daarna net zolang geperst tot er een fijn, maar heel erg sterk gaas ontstaat. Je hebt verschillende structuren, zoals visgraat-, zigzag-, ruit- en de weefstructuur. Glasvezelbehang is alleen in wit te verkrijgen, maar  met latexverf prima over te schilderen, dus elke kleur is mogelijk met glasvezelbehang.

 

 

 

 

Textielbehang

Behang van natuurlijke of synthetische vezels wordt textielbehang genoemd. Dit behang heeft een exclusieve uitstraling. Het heeft wel wat nadelen, allereerst is textielbehang zeer prijzig. Een ander nadeel is dat het stof aantrekt, maar ook weer vrij geeft. Mensen met een stofallergie kunnen beter geen textielbehang kiezen. Door het behang te behandelen met vuilwerende en waterafstotende middelen ga je de stofaanname tegen.

 

 

 

 

Vliesbehang

Een alternatief voor klassiek  behang is vliesbehang. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Doordat het zonder in te lijmen en zonder wachttijd op de muur kan worden aangebracht wordt het snelbehang genoemd. Op vliesbehang kan wanneer je dat wilt, ander behang of verf overheen gebracht worden. Vliesbehang is zeer geschikt voor probleemmuren. Het is ook vele malen sterker dan het gewone papierbehang.

 

 

 

Verschillende stijlen behang

 

Retro behang

Retro behang kun je herkennen aan de kleurrijke, oranje en bruine vormen. Vooral cirkels en krullende patronen komen veel voor.

 

 

 

 

Klassiek behang

Klassiek behang bestaat uit prachtige, grote motieven van bloemen en ouderwetste ornamenten. Met dit behang op de muren kun je een kamer in authentieke sfeer brengen.

 

 

 

 

Barok behang

Barok behang bestaat asymmetrische, ingewikkelde patronen en heel veel sierlijke tierelantijntjes. Door gebruik van barok behang lijkt een muur voller.

 

 

 

 

Kinderkamerbehang

Voor een kinderkamer kun je kiezen voor een neutrale kleur behang, of juist voor behang met een motief. Denk aan logo’s van voetbalclubs, thema’s zoals bijvoorbeeld dieren, Disney figuren, bloemen. Van alles is mogelijk om een leuke kinderkamer te creëren met behang.

 

 

 

 

Modern behang

Onder modern behang valt voor nu opvallende behangpatronen en kleurrijke behangpapier. Dit is tegenwoordig helemaal in. Maar ook opvallende lijnpatronen of een kitscherig bloemmotief valt onder modern behang.

 

 

 

 

Fotobehang

Om een eigen, unieke touch te geven aan je woning kun je kiezen voor fotobehang. Kies een foto, wat u maar wilt, van natuurfoto’s tot aan een zelfportret of steden, alles is mogelijk met fotobehang. Door gebruik van speciaal papier met een UV bestendige inkt blijven de kleuren van het behang goed behouden.

 

 

 

Verwijderen van de oude behanglaag

 

Wanneer u een nieuwe behanglaag gaat aanbrengen kunt u beter de oude behanglaag eerst verwijderen voor een mooi resultaat. Zo hecht behangplaksel niet op alle behang. Ook kan het gebeuren dat het nieuwe behang verkleurd of dat de naden van de oude laag erdoorheen komen, wanneer u over de oude behanglaag behangt. Door gebruik van behangafweek of een stoomapparaat kunt u gemakkelijk uw oude behanglaag verwijderen.

 

 

Ambiant
Vloeren

Bezoek website

Balterio
Laminaat

Bezoek website

Bece
Raamdecoratie

Bezoek website

BN International
Behang

Bezoek website

Bonaparte
Tapijt

Bezoek website

Desso
Tapijt

Bezoek website

Spits Wallcoverings
Wandbekleding

Bezoek website

Ambiant
Decoratie

Bezoek website

Forbo
Vloeren

Bezoek website

Hookedonwalls
Behang

Bezoek website

Lookin
Verf

Bezoek website

Luxaflex
Window styling

Bezoek website

Marmoleum
Vloeren

Bezoek website

Mflor
Vloeren

Bezoek website

Moduleo
vloeren

Bezoek website

Noordwand
Behang

Bezoek website

Novilon
Vloeren

Bezoek website

Parade
Vloerkleden

Bezoek website

Pure
Verf

Bezoek website

Sikkens
Verven en Lakken

Bezoek website

As Creation
Behang

Bezoek website

Goelst
Gordijnen

Bezoek website

Weinor
Zonwering

Bezoek website

Somfy
Zonwering

Bezoek website

Roma
Zonwering

Bezoek website

Zonwering.nl
Zonwering

Bezoek website

Sigma
Verf

Bezoek website

Norway coatings
Verf

Bezoek website